Samenwerken op afstand blijft – richt je IT-omgeving hier op tijd optimaal voor in

We zijn inmiddels gewend aan een hybride manier van werken. Onderzoeken en polls tonen aan dat mensen niet meer volledig terug willen naar het oude normaal. Hybride werken zal een vast onderdeel in onze werkrealiteit blijven. Dat betekent dat organisaties moeten nadenken over de inrichting van kantoor, maar ook over de technische vereisten om optimaal samen te blijven werken op afstand.

Verkeerde oplossingen ten koste van beeldvorming

In de eerste thuiswerkperiode kozen veel organisaties voor een snelle oplossing. Waar het toen nog acceptabel was dat bijvoorbeeld je beeld niet helemaal scherp was tijdens een videocall, gaat dit nu ten koste van de professionele beeldvorming van je bedrijf.

Kies de juiste IT-oplossing

Het verbinden van mensen op afstand is een mooie technische uitdaging. Bij de keuze voor de juiste technische ondersteuning is het erg belangrijk om op een rij te hebben wat je online wil doen en met hoeveel mensen je tegelijk zou willen videobellen. Want of je een één op één meeting hebt, een presentatie geeft aan je team of een grote webinar organiseert: dat vereist allemaal andere IT-oplossingen.

Werk optimaal samen op afstand met Microsoft Teams

ClickOn adviseert en ondersteunt bedrijven met online samenwerken. Bijvoorbeeld met Microsoft Teams. Dat is een veilig en betrouwbaar systeem dat je kan installeren op ieder apparaat. Zo kun je altijd en overal met iedereen online vergaderen, chatten en samenwerken aan bestanden. Om werken met Microsoft Teams nog beter te laten verlopen, hebben wij ook de juiste ondersteunende randapparaten zoals camera’s en audioapparatuur.

Het maakt dus niet meer uit of je vergadert met elkaar in één ruimte of dat je dit online doet vanuit huis. Online samenwerken is efficiënt en effectief als je de juiste tools inzet. Wil je weten wat voor jou de beste oplossing is? Neem contact op:wij helpen je graag