Weer terug naar kantoor: bereid je goed voor

Naar verwachting kunnen we vanaf 25 september weer terug naar kantoor. Voor de één zal dit volledig zijn, een ander zal thuiswerken afwisselen met op kantoor aanwezig zijn. Maar voor iedereen geldt dat het weer naar kantoor gaan, gepaard gaat met aanpassingen.

We hebben het gemist: elkaar ontmoeten en fysiek overleggen en samenwerken. Hoewel online samenwerken en videobellen inmiddels bijna vanzelfsprekend is geworden, is het toch ook fijn om je collega’s of werkrelaties weer in het echt te kunnen zien en spreken.

Veel bedrijven zullen ervoor kiezen niet iedereen tegelijk weer naar kantoor te laten komen en zullen ook in de toekomst een vorm van hybride werken instellen. Dat betekent dat een deel van de medewerkers op kantoor is en een deel vanuit huis werkt. En dus kun je alle handige online samenwerkingstools gewoon blijven gebruiken.

Bereid terugkeer naar kantoor goed voor

Om de terugkeer naar kantoor in goede banen te leiden, is het belangrijk om een goed plan te maken. Wat is er nodig om goed samen te kunnen werken als een deel op kantoor bijeen is en anderen nog steeds individueel thuis werken? Is je netwerk voorbereid op hybride werken en beschik je over de juiste tools voor online samenwerken?

Zorg op kantoor voor locaties waar eenvoudig hybride meetings kunnen plaatsvinden, met bijvoorbeeld grotere schermen en goede microfoons zodat alle thuiswerkers voor alle aanwezigen op kantoor goed zichtbaar en hoorbaar zijn.

Microsoft Teams op kantoor en thuis

Microsoft Teams is bij uitstek geschikt om samen te werken, ongeacht je locatie. Dus het maakt niet uit wie op kantoor is en wie er thuis werkt. Communiceren gaat efficiënt, samenwerken via Office 365 is geen probleem en de beveiliging is goed geregeld. Zo kun je ook in de nieuwe werksituatie de productiviteit verbeteren, tijd blijven besparen en projecten optimaal blijven beheren.

Klachten? Werk probleemloos vanuit huis

Natuurlijk blijf je thuis met klachten. Maar met de juiste tools kun je gewoon veilig in contact blijven met je collega’s of met klanten. Al je bestanden zijn eenvoudig en veilig bereikbaar in de cloud. Zo hoef je geen werkdag te missen.

Wil je weten wat het beste past in jouw situatie?Neem contact op met ClickOn: wij adviseren je op maat en helpen je op weg.