geen zorgen over nist

Zo voldoe je gemakkelijk en snel aan de NIST

Werk jij voor een bedrijf dat actief is in de financiële sector, de gezondheidszorg, de overheid of de energiesector? Dan werk je in een branche waarin veel gevoelige, persoonsgebonden informatie wordt verwerkt. Het risico op cyberaanvallen en datalekken is in deze branches iets groter. Daarom moeten deze bedrijven voldoen aan de NIST-framework. Doe je dit niet, dan loop je de kans om een behoorlijke boete te krijgen.

Het NIST framework uitgelegd

Het NIST-framework biedt bedrijven een gestructureerde aanpak voor het identificeren, beschermen, detecteren, reageren en herstellen van cyber security risico’s en bedreigingen. Hoewel deze nu alleen nog voor bovenstaande branches geldt, wordt deze in de loop van 2024 verder uitgebreid naar veel andere branches. Wanneer je je IT uit handen geeft bij ons, helpen we je hieraan voldoen. Ongeacht de branche waar je werkt.

Zo helpen wij je voldoen aan de NIST

Identificeren

Jij werkt met bepaalde tools en programma’s. Wij maken koppelingen met deze programma´s, zodat we ze goed kunnen monitoren.  Dat doen we dagelijks. De software waar wij mee werken is in staat deze potentiële risico’s te identificeren voordat ze problemen vormen. Zo mag je het eerste vakje voor de NIST afvinken.

Beschermen

Je systemen en gegevens zijn altijd beveiligd tegen aanvallen dankzij firewalls en antivirussoftware. We houden ook deze nauwlettend in de gaten, zodat je systemen altijd veilig zijn. Ook zorgen we ervoor dat je gegevens altijd worden opgeslagen op veilige servers en dat alleen geautoriseerde personen hier toegang tot hebben.

Detecteren

Je systemen worden regelmatig gecontroleerd op pogingen tot inbraak of andere vormen van cybercriminaliteit. Dankzij de tools waar wij mee werken worden deze pogingen meteen gedetecteerd. Daarmee voldoe je aan deze derde richtlijn van de NIST.

reageren

Ondanks al deze inspanningen is een aanval nooit 100% uit te sluiten. Gelukkig ben je hier goed op voorbereid. Wij krijgen hier direct een melding van, waardoor we in staat zijn snel en effectief te reageren op alle mogelijke inbreuken of cyberaanvallen. En dat doen we ook in het weekend, op feestdagen of midden in de nacht. Zo weet je zeker dat je ook deze NIST vereiste goed naleeft.

herstellen

We evalueren de situatie na een aanval nauwlettend. Als eerst zorgen we ervoor dat alle systemen en gegevens worden hersteld door het terugzetten van backups. Vervolgens nemen we maatregelen om herhaling te voorkomen.

De toekomst van NIST en NIS2

De NIST-richtlijnen worden regelmatig bijgewerkt om de nieuwste ontwikkelingen in cyber security bij te houden. Als IT dienstverlener blijven wij hier natuurlijk goed van op de hoogte. Op het moment wordt er hard gewerkt aan de NIS2. Er is nog weinig concrete informatie over wat dit vernieuwde framework inhoudt, maar wat we wel weten is dat er veel meer branches bij komen die aan de NIS2 moeten voldoen. Wil jij goed voorbereid zijn op de toekomst? Laat ons je dan helpen je hieraan te voldoen. Scheelt je later weer kopzorgen.

Wil jij onze hulp om te voldoen aan de NIST?

Wil jij je nooit meer zorgen maken om één van de NIST richtlijnen? Plan dan een kennismakingsgesprek met ons in via de knop hieronder.

Zij maken zich al geen zorgen meer over IT

go for it - met clickon

Samen werken we aan een veilige werkplek, zodat jij je nooit meer zorgen hoeft te maken over IT. We’ve got IT.