geen zorgen over ISO 27001

ISO 27001

Als organisatie wil je natuurlijk dat jouw gegevens goed beveiligd zijn. Het kan namelijk grote gevolgen hebben als jouw gegevens in verkeerde handen terechtkomen. ISO 27001 is een internationale standaard op het gebied van informatiebeveiliging. Lees hier alles over wat ISO 27001 inhoudt, waarom het belangrijk is en hoe wij jullie kunnen helpen bij het voldoen aan ISO 27001.

Zo helpen wij jou voldoen aan de ISO 27001

Als organisatie wil je natuurlijk dat jouw gegevens goed beveiligd zijn. Het kan namelijk grote gevolgen hebben als jouw gegevens in verkeerde handen terechtkomen. ISO 27001 is een internationale standaard op het gebied van informatiebeveiliging. Lees hier alles over wat ISO 27001 inhoudt, waarom het belangrijk is en hoe wij jullie kunnen helpen bij het voldoen aan ISO 27001.

Wat is ISO 27001?

ISO 27001 is een internationale norm voor informatiebeveiliging. Deze norm, of makkelijker gezegd deze set regels, beschrijft een gestructureerde aanpak voor het beveiligen van informatie. Alle bedrijven en organisaties hebben baat bij het volgen van deze norm. Het toont namelijk aan dat je heel goed weet hoe je om moet gaan met informatie en hoe je deze goed beveiligt. Zo voorkom je dat informatie in verkeerde handen terecht komt, of dat er dingen mee gebeuren die niet de bedoeling zijn.

Waarom is ISO 27001 belangrijk?

Als je als bedrijf voldoet aan ISO 27001, heeft dat een aantal belangrijke voordelen. Zo geeft het zoals hierboven al genoemd aan dat je als organisatie serieus omgaat met informatiebeveiliging en dat je er alles aan doet om de gegevens van jezelf en je klanten te beschermen. Daarnaast is het voldoen aan ISO 27001 soms een vereiste om te mogen werken met gevoelige informatie of om te mogen samenwerken met bepaalde partners. En ook niet onbelangrijk: het voldoen aan ISO 27001 kan helpen om cyberaanvallen te voorkomen en de schade ervan te beperken.

Het certificeringsproces

Als je wil voldoen aan ISO 27001, moet je organisatie een certificeringsproces doorlopen. Dit proces bestaat uit een aantal stappen. Zo moet een onafhankelijke partij een audit uitvoeren om te controleren of je bedrijf inderdaad aan alle eisen voldoet. Als hieruit blijkt dat je bedrijf toch nog niet zo ver is, wordt er een verbeterplan opgesteld. Wanneer dit verbeterplan is uitgevoerd en je bedrijf aan alle regels voldoet, ontvang je een certificaat. Met dit certificaat toon je aan dat de organisatie voldoet aan de eisen van ISO 27001. Dit certificaat is vaak drie jaar geldig. Na die drie jaar moet je opnieuw het proces door, om opnieuw het certificaat te halen.

Kan je wel wat hulp gebruiken bij het behalen van je ISO 27001 certificaat?

We begrijpen het als bovenstaande informatie overweldigend is. Gelukkig kunnen wij het al een stuk makkelijker maken om te voldoen aan alle eisen die de ISO 27001 norm stelt. We gebruiken de vijf onderdelen van het NIST framework (Identify, Protect, Detect, Respond en Recover) om je te laten zien hoe we je kunnen helpen:

  • Identify: We helpen bedrijven om in kaart te brengen welke gegevens ze precies hebben en waar deze zich bevinden. Op deze manier weten ze welke gegevens extra bescherming nodig hebben.
  • Protect: Vervolgens helpen we bedrijven om de benodigde beveiligingsmaatregelen te nemen om hun gegevens te beschermen. Denk hierbij aan het installeren van firewalls, het versleutelen van gegevens en het instellen van gebruikersrechten.
  • Detect: We zorgen ervoor dat bedrijven op de hoogte blijven van wat er gebeurt op hun systemen en netwerken, zodat ze snel kunnen ingrijpen bij afwijkingen of verdachte activiteiten. We installeren bijvoorbeeld monitoring- en alarmeringssystemen.
  • Respond: Als er dan toch iets misgaat, helpen we bedrijven om snel en adequaat te reageren op incidenten. We stellen bijvoorbeeld een draaiboek op en trainen medewerkers om hierop te kunnen reageren.
  • Recover: Tot slot zorgen we ervoor dat bedrijven na een incident snel weer up-and-running zijn. We stellen bijvoorbeeld back-up en herstelprocedures op.

Mogen we jou helpen met het voldoen aan de ISO 27001 norm?

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen op het gebied van ISO 27001? Plan gemakkelijk en vrijblijvend een kennismakingsgesprek in via de knop hieronder.

Zij maken zich al geen zorgen meer over IT

go for it - met clickon

Samen werken we aan een veilige werkplek, zodat jij je nooit meer zorgen hoeft te maken over IT. We’ve got IT.