altijd een veilige werkplek

Informatiebeveiliging

tüv ISO 27001 logoNL Digital logo

Informatiebeveiliging is één van de belangrijkste aspecten van ons werk. Het beschermen van gevoelige informatie en het waarborgen van de privacy van onze klanten staat bij ons bovenaan de prioriteitenlijst. Hoe houden wij het apparaat waarop je werkt veilig? En welke maatregelen nemen we om de gegevens van onze klanten te beschermen? Je leest het op deze pagina.

cirkel met check
Jouw (persoons)gegevens zijn altijd veilig
cirkel met check
Je bent beschermd tegen virussen, malware en phishing
cirkel met check
Alle apparaten hebben sterke, unieke wachtwoorden
Virus
IT beheerde servers in rack

Wat is informatiebeveiliging?

Sinds de introductie van de AVG kan je er als je een bedrijf niet meer omheen om je bezig te houden met informatiebeveiliging. Maar voordat we in detail ingaan op hoe we informatiebeveiliging handhaven, is het belangrijk om te begrijpen wat informatiebeveiliging is.

Informatiebeveiliging is het proces van het beschermen van informatie en systemen tegen ongeoorloofde toegang, gebruik, openbaarmaking, verstoring, wijziging of vernietiging. Of in wat meer begrijpelijke taal: het beschermen van belangrijke informatie en gegevens tegen mensen die er niet bij mogen. Denk hierbij aan hackers die proberen in te breken in een computer, of een virus dat de computer kapot maakt. Het is belangrijk om informatiebeveiliging serieus te nemen, zodat gevoelige informatie veilig blijft en niet in verkeerde handen terechtkomt.

Risico's en bedreigingen

Voordat we de maatregelen bespreken die we nemen om jouw te waarborgen, is het belangrijk om te begrijpen welke mogelijke risico's en bedreigingen goede informatiebeveiliging kan voorkomen. Enkele van de meest voorkomende risico's en bedreigingen zijn:

  • Malware
  • Virussen
  • Phishing-aanvallen
  • Diefstal van persoonlijke gegevens
  • Zwakke wachtwoorden
  • Onbeveiligde netwerken
  • Social engineering
Hacker

Zo helpen wij jou aan een veilige informatievoorziening

Wij nemen verschillende maatregelen om de belangrijkste cyberdreigingen te voorkomen. Welke dat zijn beschrijven we hieronder.

Beveiliging van het netwerk

Jouw netwerken zijn altijd up-to-date en de juiste beveiligingssoftware is op elk apparaat geïnstalleerd, omdat wij alle apparaten die wij beheren nauwlettend monitoren in de meest geavanceerde tools. Denk hierbij ook aan firewalls, antivirussoftware en antispywareprogramma's die regelmatig worden bijgewerkt om de nieuwste bedreigingen te kunnen detecteren.

Beperkingen op apparaat toegang

De toegang tot jouw apparaten wordt beperkt tot enkel bevoegde personen die een gegronde reden hebben om toegang te verkrijgen. We verifiëren ook de identiteit van de persoon die toegang vraagt en verlenen alleen toegang als we er zeker van zijn dat het om de juiste persoon gaat.

Sterke wachtwoorden

Dat je een sterk wachtwoord nodig hebt, weet je zelf inmiddels ook wel. Maar het weten is niet genoeg. Wij zorgen ervoor dat al je medewerkers sterke wachtwoorden gebruiken om hun apparaten te beveiligen. Dit omvat het gebruik van lange en complexe wachtwoorden die regelmatig worden gewijzigd.

Beveiligde toegang tot externe apparaten

Als je externe toegang tot een apparaat nodig hebt, zorgen we ervoor dat de toegang veilig is. Dit omvat het gebruik van versleuteling en authenticatie om de verbinding te beveiligen.

Reguliere updates en patches

Alle software op jouw apparaten wordt regelmatig bijgewerkt en eventuele beveiligingslekken worden onmiddellijk gedicht.

Mogen we jou helpen met een veilige informatievoorziening

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen op het gebied van informatiebeveiliging? Bekijk onze pakketten hieronder en plan gemakkelijk en vrijblijvend een kennismakingsgesprek in via de knop hieronder!

Zij maken zich al geen zorgen meer over IT

go for it - met clickon

Samen werken we aan een veilige werkplek, zodat jij je nooit meer zorgen hoeft te maken over IT. We’ve got IT.