lekker veilig

Je hebt een antivirusprogramma, hoe nu verder?

Je hebt de verstandige beslissing genomen om een virusscanner te installeren op je computer. Dat is een belangrijke stap om jezelf te beschermen tegen malware, virussen en andere digitale bedreigingen. Maar, wat nu?

Gepost op
2
July
2024

Is je virusscanner 24/7 ingeschakeld?

Een van de eerste dingen die je moet controleren is of je virusscanner altijd is ingeschakeld en up-to-date is. Sommige gebruikers vergeten om regelmatig scans uit te voeren of om de automatische updates in te schakelen. Het is ontzettend belangrijk dat je virusscanner continu actief is, zodat deze altijd eventuele bedreigingen kan detecteren en verwijderen. Wat als je toch een virus hebt? Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan het gebeuren dat je toch een virus op je computer krijgt. In dat geval is het belangrijk om snel te handelen. Ben je klant bij ons? Dan is de kans groot dat wij er al direct mee aan de slag zijn gegaan. Mocht dit niet zo zijn, bel! Wij gooien alles aan de kant om je te helpen. Geen klant? Schakel dan je virusscanner in en voer een volledige systeemscan uit. Als het virus wordt gedetecteerd, volg dan de aanbevelingen van de virusscanner op voor het verwijderen ervan. Je mag natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen, dan praten wij je er doorheen. En we hopen natuurlijk dat je daarna klant bij ons wordt, maar voel je niet verplicht!

Komt de melding bij de juiste persoon binnen?

Een ander belangrijk aspect van antivirusbescherming is ervoor zorgen dat de meldingen van je virusscanner bij de juiste persoon terechtkomen. Wij krijgen meteen een melding als jij een virus op je computer hebt en gaan voor je aan de slag. Maar als je een bedrijf hebt, wil je er misschien ook nog wel voor zorgen dat de IT-afdeling op de hoogte is van eventuele dreigingen. Als je thuisgebruiker bent, wil je misschien dat de meldingen naar jouw email worden gestuurd, zodat je snel actie kunt ondernemen. Controleer de instellingen van je virusscanner om ervoor te zorgen dat de meldingen correct worden doorgestuurd.

Wat zijn de vervolgstappen?

Naast het installeren en up-to-date houden van je virusscanner, zijn er nog andere stappen die je kunt nemen om jezelf te beschermen tegen digitale bedreigingen. Zorg ervoor dat je regelmatig back-ups maakt van je belangrijke bestanden, gebruik sterke wachtwoorden en wees voorzichtig met het openen van verdachte e-mails of het klikken op verdachte links.

Wij lossen potentiële dreigingen meteen voor je op

Nooit meer zorgen over virussen, malware of andere online gevaren? Sluit dan één van onze IT-pakketten af, zie hieronder. Ons team van experts staat 24/7 paraat om potentiële dreigingen direct voor je op te lossen, zodat jij met een gerust hart kunt blijven werken op je computer. Plan een kennismakingsgesprek in via deze pagina. Hopelijk tot snel!

Zij maken zich al geen zorgen meer over IT

go for it - met clickon

Samen werken we aan een veilige werkplek, zodat jij je nooit meer zorgen hoeft te maken over IT. We’ve got IT.