Gratis back-ups

Automatische, gratis back-ups? Onzin!

Back-ups zorgen ervoor dat je waardevolle gegevens veilig zijn. Denk jij dat er standaard back-ups worden gemaakt van jouw werk? Dan heb je het (waarschijnlijk) mis!

Gepost op
31
March
2024

Back-ups zorgen ervoor dat je waardevolle gegevens veilig zijn. Denk jij dat er standaard back-ups worden gemaakt van jouw werk? Dan heb je het (waarschijnlijk) mis!

Back-ups maken & Office 365

Of het nu gaat om persoonlijke foto's, zakelijke documenten of belangrijke e-mails, het verlies ervan kan rampzalig zijn. Daarom is het belangrijk om regelmatig back-ups te maken. Zo heb je altijd een kopie van je belangrijkste bestanden. Je Office 365 pakket biedt met versiebeheer een mogelijkheid aan om verouderde versies van bestanden terug te zetten. Veel mensen verwarren dit ten onrechte met een back-up. Versiebeheer is voornamelijk gericht op het bijhouden van wijzigingen in documenten en het herstellen van eerdere versies binnen de Office 365-omgeving. Een back-up daarentegen maakt een volledige kopie van je gegevens buiten de Office 365-infrastructuur, waardoor je beschermd bent tegen gegevensverlies als gevolg van systeemstoringen, menselijke fouten of cyberaanvallen. Ook van je e-mails wordt geen back-up gemaakt en je prullenbak wordt na 30 dagen definitief geleegd. Stond daar per ongeluk een belangrijke mail in, dan ben je die definitief kwijt als je geen regelmatige back-ups maakt.  

Back-ups in de cloud

We maken steeds vaker back-ups naar de cloud. Dit houdt in dat je je gegevens opslaat op servers die worden beheerd door een externe provider, in plaats van op een fysieke harde schijf. Dit heeft een aantal voordelen. Ten eerste is het natuurlijk heel makkelijk dat je je gegevens overal en altijd kan benaderen, zolang je maar een internetverbinding hebt. Ideaal voor mensen die veel onderweg zijn of die op verschillende apparaten werken. Daarnaast biedt het maken van een back-up naar de cloud ook een zekere mate van veiligheid. Omdat je gegevens worden opgeslagen op externe servers, zijn ze beschermd tegen fysieke schade, zoals brand of diefstal. Bovendien nemen veel cloudproviders strenge beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig zijn tegen hackers en andere bedreigingen.

Gratis back-ups?

Automatische back-ups worden dus niet standaard gemaakt. Gratis back-ups dan? Hoewel er zeker gratis opties beschikbaar zijn voor het maken van back-ups naar de cloud, zijn er ook enkele belangrijke overwegingen om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de beperkte opslagruimte. Veel gratis cloudproviders bieden slechts een beperkte hoeveelheid opslagruimte aan. Dat betekent dat je in de meeste gevallen niet genoeg ruimte hebt voor al je gegevens.

Hoe kan ik wel automatische back-ups maken?

Wij maken regelmatige en automatische back-ups voor de klanten die gebruik maken van ons EssentialsOn of PremiumOn pakket. Om dat te doen gebruiken we de beste tools, zoals Veeam Backup voor je Office 365 bestanden, en Datto SaaS Protection voor bijvoorbeeld Google Workspace en Salesforce. We beschermen jouw bedrijfsgegevens tegen gegevensverlies door menselijke fouten, cyberaanvallen en andere bedreigingen. Indien nodig maken we ook server back-ups. Zo zorgen we ervoor dat je gegevens altijd veilig en toegankelijk zijn wanneer je ze nodig hebt.

Dat wil ik ook!

Nooit meer bang voor gegevensverlies? Word klant bij ClickOn! Plan via onderstaande knop een kennismakingsgesprek met ons in, dan bespreken welk IT-pakket het beste bij jouw wensen past.

Zij maken zich al geen zorgen meer over IT

go for it - met clickon

Samen werken we aan een veilige werkplek, zodat jij je nooit meer zorgen hoeft te maken over IT. We’ve got IT.