Mobile first

Wat is Mobile Device Management?

Mobile Device Management (MDM) helpt organisaties om op afstand de configuratie, beveiliging en het gebruik van mobiele apparaten te beheren.

Gepost op
29
April
2024

Wat is Mobile Device Management?

Mobile Device Management, afgekort MDM, is een softwareoplossing die wordt gebruikt om de configuratie, beveiliging en het gebruik van mobiele apparaten binnen een organisatie te beheren. Denk hierbij aan smartphones, tablets en laptops die voor zakelijke doeleinden worden gebruikt. MDM stelt ons in staat om jouw apparaten op afstand te configureren, beveiligingsbeleid af te dwingen, applicaties te beheren en gegevens op afstand te wissen in geval van verlies of diefstal. Ontstaan er ergens problemen? Dankzij Mobile Device Management weten wij precies waar en wanneer deze ontstaan. Daardoor kunnen wij deze makkelijk en snel verhelpen.

Hoe werkt MDM?

MDM werkt door het installeren van een speciale softwareagent op elk mobiel apparaat dat beheerd wordt. Deze agent communiceert vervolgens met een centrale MDM-server, waar wij beleidsregels kunnen instellen en apparaten kunnen beheren. Via deze centrale console worden je apparaten geconfigureerd, updates uitgevoerd, beveiligingspatches geïnstalleerd en toegangsrechten beheerd. Ook bij verdachte activiteiten krijgen wij een seintje, bijvoorbeeld als er midden in de nacht of vanuit het buitenland nieuwe gebruikers worden aangemaakt.

Waarom is MDM belangrijk?

Met de groeiende trend van BYOD (Bring Your Own Device) en de toename van thuiswerken, is het nog belangrijker geworden voor bedrijven om controle te hebben over welke apparaten toegang hebben tot bedrijfsgegevens en -bronnen. Dankzij MDM kunnen we altijd direct ingrijpen als er iets ongewoons gebeurt, waar ter wereld jouw werknemers zich ook bevinden. Dit zorgt niet alleen voor een betere beveiliging, maar ook voor een hogere productiviteit. Werknemers hebben namelijk altijd veilige toegang tot bedrijfsapplicaties, vanaf elk gewenst apparaat en op elk gewenst moment.

Beheer mijn mobiele apparaten

Heb jij hulp nodig bij het beheer van jouw mobiele apparaten? Scroll wat verder naar beneden voor meer informatie over onze IT-pakketten, of plan direct een online kennismakingsgesprek in.

Zij maken zich al geen zorgen meer over IT

go for it - met clickon

Samen werken we aan een veilige werkplek, zodat jij je nooit meer zorgen hoeft te maken over IT. We’ve got IT.