Zo wordt dit makkelijk

Overstappen naar een andere it-partij

Hoe moeilijk is het om over te stappen naar een nieuwe IT partij? Ontdek hoe wij jou helpen om deze overstap zo makkelijk mogelijk te maken.

Gepost op
24
November
2023

Hoe moeilijk is het om over te stappen?

Het overstappen naar een andere IT partij kan een uitdaging lijken. Een overstap is niet zomaar even geregeld. En er komt best wel wat bij kijken. Gelukkig hebben wij hier al heel veel ervaring mee. We doen dit werk namelijk al meer dan 20 jaar en hebben al heel wat bedrijven overgesloten. Voordat we ingaan op de stappen om over te stappen, noemen we eerst nog wat redenen om over te stappen. Want waarom zou je dat eigenlijk doen?

Waarom overstappen naar een andere IT partij?

Jouw IT omgeving moet ‘gewoon’ werken en stabiel zijn. Als een IT dienstverlener zijn werk goed doet, merk je dus eigenlijk niets. Alles loopt immers zoals het zou moeten lopen. Dus wat zijn de meest voorkomende redenen om over te stappen naar een andere IT partij, zoals ClickOn?

Weet vooraf waar je aan toe bent

Hoe vaak wordt de supportafdeling op het moment door medewerkers ingeschakeld? Hoe vaak wordt er (onverwachts) onderhoud gepleegd? En wat wordt daarvoor in rekening gebracht? Grote kans dat dit vaker gebeurt dan je denkt, met bijbehorend kostenplaatje.

Wij bieden een aantal IT-pakketten aan waarin heel duidelijk staat waar je aan toe bent. Met ons PremiumOn pakket hoef je je zelfs nooit meer zorgen te maken over de factuur. Wij zorgen ervoor dat we ons werk zo goed doen dat je ons niet nodig hebt, maar het gebeurt natuurlijk nog wel eens dat een collega onze expertise nodig heeft. Hoe vaak dit ook gebeurt, je hebt nooit meer onverwachtse kosten voor deze support.

Doorlopende monitoring

Als je overweegt om over te stappen is het goed om de bestaande afspraken eens goed onder de loep te nemen. Wat wordt er op het moment gedaan om downtime te voorkomen? Worden alle systemen doorlopend gemonitord, of wordt er pas gehandeld op het moment dat iemand een melding maakt? Welke tools worden gebruikt om dit te doen?

Wij werken met de allerbeste en geavanceerde systemen om al jouw apparaten goed in de gaten te houden. Zo zijn we potentiële dreigingen in de meeste gevallen voor en ben jij verzekerd van een stabiele omgeving met zo min mogelijk downtime.

Geen zorgen meer over cyber security

In deze tijd houdt bijna niemand zich meer niet bezig met cyber security. Het aantal phishing mails blijft stijgen én ze worden steeds professioneler. Zijn jouw collega’s hier goed van op de hoogte?

Wij nemen jouw zorgen over cyber security met liefde over. Zoals hierboven al genoemd, monitoren wij al jouw systemen nauwlettend. Ook op het gebied van cyber security. Daarbij zijn we zo veel mogelijk dreigingen voor. Ook als je collega al te lang hetzelfde wachtwoord gebruikt of op een gevaarlijke link klikt.

Zo maken wij jouw overstap zo makkelijk mogelijk

Wanneer je hebt besloten om over te stappen naar ClickOn, zorgen we ervoor dat jij hier zo min mogelijk hinder van ondervindt. We volgen een heel duidelijk en bewezen succesvol stappenplan om de overstap zo makkelijk mogelijk te maken voor jou. Zo kan jij gewoon weer verder gaan met waar jij goed in bent. Wel zo fijn, toch? Hieronder lees je hoe we dit doen.

Stap 1: Grondige analyse en planning

We beginnen met een uitgebreide analyse van je huidige IT-infrastructuur en behoeften. Op basis hiervan maken we een gedetailleerd plan voor de overstap, inclusief een tijdlijn en mogelijke risico's. Op deze manier zorgen we ervoor dat de overstap soepel verloopt, zonder onaangename verrassingen.

Stap 2: Persoonlijke begeleiding

Je krijgt één van onze experts toegewezen, die ook de komende tijd jouw vaste contactpersoon blijft. Deze expert begeleidt je door het hele overstapproces. Er is altijd iemand beschikbaar die eventuele vragen beantwoordt of zorgen wegneemt.

Stap 3: Minimale downtime

We begrijpen dat tijd kostbaar is voor jouw bedrijf. Daarom zetten we alles op alles om de downtime tijdens de overstap tot een minimum te beperken. We plannen de overstap zorgvuldig in en zorgen ervoor dat essentiële bedrijfsprocessen zo min mogelijk worden verstoord.

Stap 4: Naadloze gegevensoverdracht

Het overzetten van gegevens is een cruciaal onderdeel van de overstap naar een nieuwe IT-partij. Ons ervaren team zorgt voor een veilige en naadloze overdracht van deze gegevens. Zo maken we het onszelf ook zo makkelijk mogelijk en gaan we al meteen van start met het doorlopend monitoren van jouw apparaten.

Gaan wij jouw overstap regelen?

Wil jij altijd een stabiele omgeving, de beste en meest innovatieve IT oplossingen én nooit meer gezeur over je factuur? Klik dan op de knop hieronder, dan plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Tot snel!

Zij maken zich al geen zorgen meer over IT

go for it - met clickon

Samen werken we aan een veilige werkplek, zodat jij je nooit meer zorgen hoeft te maken over IT. We’ve got IT.