Nieuwe functies Microsoft Teams voor nog fijner online samenwerken

19 april 2021

Microsoft Teams blijft innoveren en komt regelmatig met nieuwe functies die het samenwerken nog efficiënter en prettiger maken. ClickOn gaat in op een aantal nieuwe features.

Optimale kijkervaring bij vergaderingen 

Microsoft Teams komt met een aantal slimme nieuwe vergadermogelijkheden, zoals Dynamic View. Hierbij worden vergaderelementen automatisch op het scherm gerangschikt wanneer mensen deelnemen, video inschakelen, beginnen te spreken of beginnen te presenteren om een ​​optimale kijkervaring te bieden.

En ken je de together-modus al? Hiermee zet je deelnemers visueel bij elkaar in één ruimte op het scherm. Bij voorbeeld een auditorium of een koffiebar. Dit geeft weer een nieuwe dimensie van virtueel samenzijn.

PowerPoint Live

Presenteer je veel via Micosoft Teams? Dat kan nog dynamischer. Je kunt nu bijvoorbeeld jouw presentatie tonen terwijl jij zelf ook in beeld bent. Met PowerPoint Live hoef je niet meer om te schakelen tussen scherm delen of in de meeting aanwezig zijn. Dat is wel zo rustig. Ook kunnen deelnemers daarnaast privé op eigen tempo door de inhoud navigeren.

Webinars

Binnenkort is het mogelijk om interactieve webinars te houden tot 1.000 deelnemers, inclusief uitgebreide presentatie-opties. Voor webinars met meer deelnemers (tot 10.000), wordt er omgeschakeld naar een uitzendingsmodus. Audio en video van de deelnemers worden dan automatisch uitgeschakeld.

Aan de achterkant zijn er meer mogelijkheden om deelnemersrapportages te maken. Zo kun je zien wie er aanwezig was en hoe lang deelnemers hebben deelgenomen.

Intelligente luidsprekers

Goed geluid is belangrijk voor een prettige samenwerking en voor goede communicatie. ClickOn biedt de juiste randapparatuur die je ervaring verbeteren. Microsoft heeft een intelligente luidspreker ontwikkeld in samenwerking met EPOS en Yealink die de stemmen van maximaal 10 deelnemers kan herkennen en onderscheiden.

De medewerkers van ClickOn zijn als eerste op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen van Microsoft Teams. Wil jij meer weten over de voordelen van Microsoft Teams voor jouw vergadering, webinar, chat, telefoongesprek? Of heb je vragen over de juiste randapparatuur die het werken met Microsoft Teams verbetert? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.