Updates vergaderen, bellen en chatten met Microsoft Teams

19 juli 2021

Microsoft Teams blijft zich ontwikkelen. Wij houden je via onze blogs op de hoogte van de recente ontwikkelingen.

Aanwezigheidsrapport bekijken

Na afloop van een vergadering kun je een aanwezigheidsrapport bekijken in het dashboard van Teams. Zo is het duidelijk wie zich heeft aangemeld en wie er daadwerkelijk heeft deelgenomen aan de vergadering.

Andere interessante informatie is: namen van deelnemers, hoe lang zij hebben deelgenomen en wat de rol was in de vergadering: organisator, presentator of genodigde.

Alle handen laten zakken

Als er meerdere mensen zijn die een hand hebben opgestoken, is het nu mogelijk deze handen te laten zakken met 1 klik. Je hoeft dit niet meer per persoon te doen.

Publiek betrekken bij PowerPointpresentaties

Binnenkort is het mogelijk een visuele laserpointer te tonen bij het delen van een PowerPointpresentatie. Verder wordt het mogelijk wat boven een presentatie te schrijven of krabbelen. Zo vestig je nog meer de aandacht op een bepaald onderdeel van de presentatie en betrek je je publiek meer.

Taak vanuit de chat

Komt er uit een chat een taak voort? Deze taak kan nu direct worden aangemaakt in de chat of gesprek in een kanaal. De taak wordt geplaatst in Microsoft Tasks en is te raadplegen vanuit Microsoft Teams.